Anar al contingut principal Et molesten les animacions?

Política de galetes

1. Què són les galetes?

Les galetes són uns petits paquets de dades que es descarreguen en accedir al web. En general, aquestes tecnologies poden servir per a finalitats molt diverses com, per exemple, reconèixer-lo com a usuari, obtenir informació sobre els seus hàbits de navegació o personalitzar la manera com es mostra el contingut. Els usos concrets que fem d’aquestes tecnologies es descriuen al quadre que figura al final de l’apartat següent.

 

2. Tipus de galetes

Segons l’entitat, la finalitat o el termini per als quals es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, aquestes poden ser:

 1. Segons l’entitat que les gestioni:
  • Galetes pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des que es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
  • Galetes de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.
 2. Segons la finalitat:
  • Galetes necessàries: són aquelles que permeten a l’usuari navegar a través del lloc web i fer servir les diferents opcions o serveis que hi ha com podria ser controlar el trànsit i la comunicació de dades, fer el procés de compra d’una comanda o emprar elements de seguretat durant la navegació.
  • Galetes de preferències: són aquelles que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar-ne l’experiència de la d’altres usuaris com, per exemple, les configuracions de l’usuari respecte de l’idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l’usuari fa una cerca, l’aspecte o el contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari hi accedeix o la configuració regional des d’on s’accedeix al servei.
  • Galetes d’estadística: són aquelles que permeten fer el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’empra per mesurar l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per elaborar perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs amb la finalitat d’introduir millores en el servei en funció de les dades d’ús.
  • Galetes de màrqueting: són aquelles que permeten la gestió eficaç dels espais publicitaris que s’han inclòs al lloc web des d’on es presta el servei. Permeten adequar el contingut de la publicitat perquè aquesta sigui rellevant per a l’usuari i per evitar mostrar anuncis que l’usuari ja hagi vist.
  • Galetes de publicitat comportamental: són aquelles que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que, si escau, l’editor hagi inclòs en un lloc web, aplicació o plataforma des d’on presta el servei sol·licitat. Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció del perfil.
  • Galetes de xarxes socials externes: són aquelles que s’empren perquè els usuaris puguin interactuar amb el contingut de diferents plataformes socials (per exemple, Facebook), i les fan servir aquests tercers per fer publicitat comportamental, l’anàlisi i seguiment i la investigació dels mercats per part del tercer titular de la xarxa social, així com per a finalitats que apareixen a les condicions legals.
 3. Segons el termini de temps que romanen activades:
  • Galetes de sessió: són aquelles dissenyades per recopilar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix al lloc web. S’acostumen a emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen en acabar la sessió.
  • Galetes persistents: són aquelles en què les dades continuen emmagatzemades al terminal i s’hi pot accedir i tractar-les durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d’uns minuts a diversos anys.

 

3. Tipus de galetes que utilitza el lloc web i com s’administren

4. Com s’administren les galetes?

L’usuari té l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu dispositiu a través del panell de configuració següent:

Canviar el consentiment  |  Retirar-ne el consentiment

A més, l’usuari té l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat al seu terminal. Per obtenir-ne més informació, consulti les instruccions i els manuals del navegador per ampliar aquesta informació:

Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Apple Safari
Google Chrome

Tanmateix, la inhabilitació de les galetes podria modificar el funcionament del lloc web. En cas de bloquejar l’ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats del lloc web no estiguin disponibles.

 

5. Actualització de la política de galetes

En el cas que les característiques o finalitats d’ús de les galetes d’aquesta pàgina web siguin modificades, se l’informarà sobre aquests canvis amb la finalitat d’obtenir de nou el seu consentiment en aquells casos en què calgués.

 

6. Informació addicional sobre el tractament de dades en aquesta pàgina web

Disposa de més informació sobre els tractaments de les seves dades personals que es fa a través de la pàgina web per part de la Fundació Agbar amb domicili ubicat a la carretera de Sant Joan Despí, 1, 08940 Cornellà de Llobregat (Barcelona), i NIF G-58120353, a la nostra Política de privacitat del web (link). Si té cap dubte sobre el tractament de la seva informació personal, pot contactar amb la delegada de protecció de dades de la Fundació Agbar mitjançant el correu electrònic fundacioagbar@agbar.es o bé per correu postal a la carretera de Sant Joan Despí, 1, 08940 Cornellà de Llobregat (Barcelona), a l’atenció de la delegada de protecció de dades de la Fundació Agbar.