Anar al contingut principal Et molesten les animacions?
ACTIVITAT

Regenerem el futur

«Regenerem el futur» és una proposta educativa d’Aprenentatge Servei (ApS) per desenvolupar una acció de servei que doni resposta a un repte: buscar fonts de captació d’aigua noves i també maneres noves de reutilitzar-la.

Tal com està estipulat per a les iniciatives d’ApS, que pretenen atendre una «Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania», a més de sensibilitzar l’alumnat en una problemàtica determinada, se’l convida a viure valors i promoure el compromís cívic, de manera que els centres educatius es vinculin amb el seu entorn.


COM FUNCIONA?

Aquesta proposta d’ApS està pensada per dur-la a terme a través de nou etapes, dividides en dues fases:

  1. La fase de sensibilització consta de cinc etapes dinamitzades pel professorat del centre, amb una durada de 1 h 30 min, i un taller guiat per personal del Museu de les Aigües, que té una durada d’1 h.
  2. La fase d’acció consta de tres etapes, totes dinamitzades pel professorat. La primera, corresponent a la diagnosi, té una durada aproximada de 2 h. El temps que es dediqui a les altres dues etapes, d’acció i d’avaluació, dependrà de les propostes que dissenyi l’alumnat, però se suggereix que com a mínim s’hi destini 1 h 30 min.


MATERIALS PEDAGÒGICS

La Guia didàctica Regenerem el futur inclou:

  • Guia docent
  • Fitxes didàctiques per etapes
  • Vídeos per a l’alumnat
  • Una proposta d’avaluació
  • Una correspondència curricular

DESCARREGUEU I CONSULTEU LA GUIA DIDÀCTICA!