Anar al contingut principal Et molesten les animacions?
ACTIVITAT EDUCATIVA

El Racó de l’Aigua: una proposta de ciència per a Educació Infantil

L’aigua és un recurs natural molt present en el nostre dia a dia, que té propietats molt interessants i sorprenents per als infants i que ens ofereix un context quotidià idoni per desenvolupar el treball científic a Educació Infantil.

«El racó de l’aigua» és una proposta educativa perquè els més petits puguin explorar, de manera lúdica i autònoma, les característiques i propietats d’aquest recurs, una proposta de ciència primerenca, per plantar i fer créixer la llavor del pensament científic i la sostenibilitat en els ulls sempre inquiets i exploradors dels infants.

Amb aquest recurs us proposem instal·lar a l’aula un racó d’experimentació científica que tindrà l’aigua com a protagonista i fil conductor i que us permetrà dinamitzar tres subespais o activitats d’exploració:


LES FORMES DE L’AIGUA

Quines diferències veiem entre l’aigua i el gel? Podem fer formes amb l’aigua? Com podem transportar l’aigua?


EL PODER DE L’AIGUA

Què passa quan barregem aigua amb altres elements naturals com la sorra, la terra o la farina? Per què les pedres s’enfonsen i el suro no? Podem empènyer objectes disparant-los amb aigua?


L’AIGUA I ELS COLORS

Canvia el color de l’aigua si li tirem herbes o espècies? I si li tirem oli? Podem pintar un dibuix amb aquestes barreges?


A la guia didàctica, trobareu tota la informació necessària
per crear el vostre Racó de l’Aigua i muntar i dinamitzar els tres subespais o activitats d’exploració:

● Enfocament pedagògic de l’espai
● Llistat de materials necessaris
● Orientacions metodològiques per dinamitzar-lo
● Imatges amb referències de muntatge i presentació

I, a continuació, us podeu descarregar un paquet d’il·lustracions i plantilles per ambientar el Racó de l’Aigua al vostre centre. Esperem que us quedi ben bonic i inspirador!

Descarrega’t aquí els imprimibles per decorar el Racó de l’Aigua