dipòsit circular

LES VISITES

Visita guiada
Voleu conèixer el Museu de més a prop? Si hi veniu en grup i voleu concertar una visita guiada, poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció al visitant.

Servei educatiu i reserves:
T. 93 342 35 36

EXPOSICIÓ PERMANENT

L’Exposició Permanent del Museu Agbar de les Aigües s’ubica a l’interior d’un gran edifici modernista, projectat per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch.

L’interior de les tres naus d’aquest edifici, que reben el nom de Sala de Calderes, Sala de l’Electricitat i Sala de Màquines, ens descobreix un patrimoni industrial de primer ordre: la instal·lació hidràulica de vapor destinada a produir l’energia necessària per moure les bombes del pou Fives Lille i les grans bombes d’impulsió encarregades de fer arribar l’aigua a totes les aixetes.

D’altra banda, també hi trobem un recorregut per la història de l’abastament a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com una aproximació a aspectes relacionats amb la higiene i la salut, les propietats físiques i químiques de l’aigua, i fins i tot el seu sabor i olor, a través d’objectes i documents que dialoguen amb mòduls interactius i audiovisuals.

La Central Cornellà

El Museu Agbar de les Aigües està situat sobre l’aqüífer del riu Llobregat, una gran reserva d’aigua potable a 30 metres sota terra, invisible però fonamental per entendre aquest recinte industrial.

A principis de segle XX, Barcelona era una ciutat en plena expansió i necessitava cada cop més aigua. En aquell moment, l’aqüífer del Llobregat era una reserva suficient per acompanyar la ciutat en el seu desenvolupament, i Aigües de Barcelona –aleshores anomenada Société Générale des Eaux de Barcelone- va decidir, després d’obtenir la concessió per a l’extracció de les aigües subterrànies a Cornellà de Llobregat el 1905, excavar pous en aquest indret per atendre les necessitats de la ciutat.

llegir tot

L’Exposició Permanent

L’Exposició Permanent traça un recorregut per la història de l’abastament de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, a través d’objectes i documents que dialoguen amb mòduls interactius que exemplifiquen invents ideats al llarg del temps per obtenir aigua. A més, acosta a les qualitats organolèptiques, a aspectes relacionats amb la higiene i la salut o a la física i la química de l’aigua.

L’aigua com a molècula

L’estret lligam que uneix l’aigua amb la vida i el planeta la converteix en necessitat vital, dret universal i ànima de cultures. Omnipresent i quotidiana, l’aigua és susceptible d’aproximacions ben diverses: científica, tècnica, ambiental, històrica, cultural, mística, educativa, lúdica...

llegir tot

EXPOSICIONS TEMPORALS

Des de la seva inauguració el 2004, el Museu Agbar de les Aigües ha acollit diverses exposicions que han abordat tot allò relacionat amb l’aigua des de diferents disciplines: l’urbanisme, la fotografia, passant per la història, la ciència i la tecnologia. El 2013, l’exposició ‘Agua, aguas’ proposa una mirada polièdrica de l’aigua des de les arts plàstiques, la literatura o la fotografia.

veure les exposicions temporals

EL RESTAURANT

EL RESTAURANT

LA BOTIGA

LA BOTIGA

AGENDA

AGENDA

© MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES. CTRA. DE SANT BOI, 4-6. 08940 CORNELLÀ DE LLOBREGAT. TEL: 93 342 35 38 (INFO) 93 342 35 36 (RESERVES)

trigital.org - Agencia de comunicación

Fundació Agbar